Stine Hanssen Brattland, 38 snart 39 år

Fortell tre ting om deg selv!

  • Liker å lese,
  • trives best om våren/sommeren/høsten
  • Er ammehjelper

Hva er du mest opptatt av for tiden?

Krigen i Ukraina tar veldig mye tanker akkurat nå.

Samtidig så driver jeg med pimping av stua, har revet vekk tapet og har prosjekt få-slette-vegger på gang.

Ellers er jeg opptatt av det jeg opplever som rasering av fødetilbud rundt om i Norge, og jeg tenker en del på det.

Heldigvis har vi hatt “vårsleppen”, dvs vi har satt opp trampolina. Da kommer unger ut fra alle nabohus og hopper løs. Det er veldig hyggelig, og gjør meg oppriktig glad.

Når og hvorfor flyttet du til Trolla?

Flyttet i november 2014. Vi bodde i treroms leilighet på Byåsen. Synes det var upraktisk å bo i tredje etasje uten heis med to små barn, pluss at det var trangt. Kjøpte huset enkelt og greit fordi det var tilgjengelig, romslig og innenfor vårt budsjett. Ble også betatt av utsikten.

Hva er det beste med å bo i Trolla?

Er veldig godt fornøyd med naboene mine! Har funnet meg godt tilrette sammen med et knippe av dem i Trolla bokklubb. Det, naboene og bokklubben er høydepunktet med å bo her. Nå om våren er det en fryd å få opp trampolina. Da myldrer ungene ut, både våre og andres, for å hoppe sammen og glede seg over godværet. Å se at unger leker og trives sammen på tvers av alder er fint. Her hopper både de på 11/12 og de på 5/6 sammen.

Liker….?

Nærheten til skogen, naboene, turstiene og utsikten. Det er også veldig stille her, og det er godt. Setter stor pris på fugleaktiviteten, både på vinteren og særlig om våren. Synes også barnehagen var et digert pluss da vi hadde barnehageunger. Den friheten ungene i Trolla får er ikke mange barnehageunger forunt. Fra Byåsen var vi vant til at unger på tur gikk to og to, og leide leiebånd. Her åpnet de porten og slapp de løs. Ble et slags kultursjokk for meg og ungene da vi var på besøk i barnehagen før de begynte. At ungene er så mye i skogen og leker fritt er nok ikke vanlig. Det var i hvert fall ikke vanlig ved vår gamle barnehage.

Liker ikke…?

Føler meg litt isolert. Det er litt mer vanskelig å gå fra bydel til bydel, slik jeg er vant med, eller å sykle. Å rusle gatelangs, nye veier etter innfallsmetoden går ikke i Trolla.

Synes det var vrient å lære ungene å sykle.

Savner også flere bussavganger, men forstår godt at det ikke prioriteres. Vi kjører nok en del mer bil enn vi i utgangspunktet hadde tenkt. Det liker jeg ikke. Mørketida, med to måneder uten sol om vinteren faller også tung. Kom også på de hyppige strømbruddene som en ulempe. Har aldri opplevd makan.

Har du noen tips/historier til sambygdingene dine?

For nye kan jeg anbefale å ta vakt på Damhaugen. Det er utrolig hyggelig, særlig dersom man har barn. Å skaffe trampoline har også vært og er et glimrende middel til å bli kjent med flere barn og foreldrene deres.